Hoe een rijexamen te halen

Motorfiets, Road Trip, Weg, Uitje

Elke aanvrager van een Brits voorlopig rijbewijs moet een theorie-examen doen voordat hij of zij een rijbewijs kan krijgen. Dit is om ervoor te zorgen dat alle vaardigheden en aspecten voldoende worden getest om ervoor te zorgen dat u veilig en in staat bent om te rijden.

Dit komt omdat voorlopige chauffeurs niet mogen rijden op leerling-, leerling- of beginnende chauffeurs. Alleen personen die minimaal 12 maanden in het bezit zijn van een geldig voorlopig rijbewijs kunnen niet worden getest.

Het theorie-examen bestaat uit de volgende onderdelen: –

* gevaarlijk rijgedrag – u bent verplicht om een ​​zichtbaar oranje/rood bord met 'gevaar' op uw voor- en achterbumpers te vertonen. *gordelveiligheid – u moet uw veiligheidsgordel op de vloerplank schuiven en vastmaken. * veiligheid van kinderen – u moet er zeker van zijn dat kinderen vastgegespt zijn in hun stoel en dat u in staat bent om aan hun behoeften te voldoen. * fietsen – u moet langs en binnen 20 meter van een aangewezen fietsroute kunnen fietsen. * niet-herkend rijden – u moet uw volledige rijbewijs en een 'nopenalty'-verklaring van de politie laten zien.

Om het praktijkexamen te mogen afleggen moet je maximaal 50 uur theorie hebben afgelegd.

Let op: De wet bepaalt dat leerling-, leerlingvergunning- en proefchauffeurs geen rijlessen mogen nemen totdat zij 12 maanden in het bezit zijn van een geldig voorlopig rijbewijs.

De wet gaat ook uit van de verklaring dat je niet mag rijden tot je 21 jaar oud bent. Omdat de wet bepaalt dat je pas op 16-jarige leeftijd mag worden getest, kan het 18 maanden duren om je theorie-examen af ​​te leggen. Het afleggen van je theorie-examen terwijl je 17 jaar oud bent, telt niet mee als je theorie-examen.

Als je 17 jaar bent, kun je theorie-examen doen en je praktijkexamen aanvragen. Maar voordat je het theorie-examen kunt doen, moet je ook een theorie-examen afleggen. De test is gemaakt door de DSA.

Je krijgt dan een coach toegewezen die je klaarmaakt en meeneemt voor een oefenrit. Na de rit worden de resultaten en analyse van elke rit beoordeeld door het DSA-centrum. Als leerling moet u slagen voor alle drie de toetsen om een ​​leerlingvergunning te krijgen.

De drie 'L'-platen op de vergunning van uw leerling zijn Identificatie van Topsnelheid Academisch examen Posttest Planningstest en Competentietest.

U kunt het landelijke rijexamen voor het beroeps rijbewijs (JV) afleggen als u 15 jaar en 9 maanden oud bent. U kunt ook het landelijke rijexamen voor het rijbewijs (JV) doen als u 16 jaar en 12 maanden oud bent maar 15 jaar en 11 maanden oud bent. Voor het aanvragen van het mbo-rijbewijs moet u slagen voor de Assessment Test en Competency Test. De tests maken deel uit van het proces van het verkrijgen van een beroepsrijbewijs.

De duur van een beroepsrijbewijs is 6 maanden en de testvergoeding is Rs. 200. Een leerlingvergunning is ook voor een langere periode geldig, namelijk 90 dagen voor de UVT-toets. Na het afleggen van de test krijgt u een beroepsrijbewijs voor een periode van 3 jaar tegen een prijs van Rs. 200. Ook aan het einde van het derde jaar van het rijbewijs is een praktisch rijexamen vereist.

Na het verlopen van het mbo-rijbewijs moet u opnieuw het praktijkexamen doen. Deze test is bedoeld voor 3 praktijkrijlessen met een begeleide rijinstructeur. Om het examen te halen moet je 40 uur rijden in 2 jaar.

Na het behalen van een voorlopig rijbewijs moet je er 90 dagen mee rijden in een volledige rijschool. U moet dan een eveneens verplichte gevaarherkenningstoets afleggen. Het slagen voor deze test is heel eenvoudig, omdat u verschillende obstakels op de wegen zult zien en het uw taak is om het gevaar zo vroeg mogelijk aan te geven. Zodra je het examen haalt, kun je een voorlopig rijbewijs voor een jaar halen. Je moet echter nog wel een volledige rijopleiding volgen.

Na het volgen van een rijopleiding kun je een voorlopig rijbewijs voor een jaar halen, mits je binnen dat jaar 40 uur rijervaring hebt. U moet dan na 18 maanden opnieuw een test afleggen, ook wel een proefrijbewijs genoemd. Lukt het je echter niet om binnen die maanden een praktische rijopleiding af te ronden, dan krijg je een voorlopig rijbewijs voor een jaar. Als je een rijopleiding kunt afronden voordat je proeflicentie verloopt, ontvang je direct een volledig rijbewijs.

Een voorlopig rijbewijs voor een leerling en een proefrijbewijs voor een practicum zijn 10 jaar geldig. Terwijl een proeflicentie 15 jaar geldig is, is een voorlopige licentie slechts 10 jaar geldig.