Hoe te fietsen?

Leren fietsen was een van de hoogtepunten van mijn jeugd. Rond mijn vijftiende fietste ik elke dag van en naar school. Toen ik 15 was, waren mijn benen te zwaar om snel te fietsen. Toch wilde ik graag leren fietsen. Na een volledige training van een erkende school, was ik klaar om te fietsen op de stoep en overal waar ik maar kon bedenken. Uiteindelijk kocht mijn vader een Star Sports-helm voor me en zou ik met mijn vrienden tandem rijden.

Ik kreeg een vergunning en ging bij de padvinders. Ik was vijftien. Het was JS-Smartale. Ik kende alle rijregels al. En ik heb echt hard gereden. Als hopman was ik verantwoordelijk voor het leiden van de parade van de verzamelde verkenningseenheden.

Scouts werden geprezen bij branden. Bij verplichte activiteiten werden we geprezen om wat we deden. Op de laatste dag van het kamp werd ons verteld wat we voor waren op de rest.τThe Smartale By-passed_stamped_layer_lines_ Twice.

Autorijden was leuk. Dat was een persoonlijke gedachte, maar ik was vooral opgewonden om uit mijn comfortzone te komen. Aannemen dat autorijden niet moeilijker zou zijn dan fietsen, was dwaasheid. En net toen ik mijn rijstijl constant wilde verbeteren, dacht ik, oh ja, ik haal een rijbewijs, ik ga autorijden.

Ik kreeg mijn rijbewijs in april 1982. Omdat ik een jonge man was, dacht ik dat dit een mannending was, en misschien zou ik ooit de titel behouden, maar hier zijn we dan. Nu ben ik vijfenzestig en ben nog nooit betrokken geweest bij een auto-ongeluk dat echt iemands schuld is.

Je zou denken aan een bedrieger, een bedrieger overal waar je gaat, een bedrieger dan nog een bedrieger. Maar niet zo. Het zijn de andere jongens, de seriemoordenaars en de gekken.

U kent de cijfers dat jaarlijks zo'n driehonderdduizend ongevallen door bestuurdersfouten worden verviervoudigd. Misschien zoveel als je vier chauffeurs telt, Men of Letters en Holden hiernaast. Auto-ongelukken zijn de belangrijkste doodsoorzaak. Dat is een enge gedachte, een oorzaak van veel pijn en het duurste type verzekering dat iemand van ons ooit zal meemaken.

We leggen jaarlijks duizenden kilometers op onze voertuigen. Elk jaar rijden we zo'n 16 000 kilometer per jaar om op ons werk te komen. Die afstand duwt ons lichaam, ons hart en elk jaar verliezen we meer dan familieleden.

In 2006 vielen meer dan 150 000 verkeersdoden door motorvoertuigen. We dachten dat dat een behoorlijk groot aantal was, maar het jaar daarop steeg het dodental tot 167 000. We wisten niet goed wat we daarvan moesten denken. Het ging gewoon door.

Toen keken we naar de film "2Fast 2 Furious", en we realiseerden ons dat het enige wat deze mensen konden doen was het gaspedaal indrukken en dat er een turbo onder ons was, een schattig uitziend kind met een gillend gezicht op de hoek, een ander kind dat voorbij maalde hem, een rumoerige jeugd, allemaal door rood licht, sommigen zwaaiend met hun lichten, sommigen toeterend, sommigen toeterend met de claxon van andere mensen, en de auto die wordt bestuurd door de hoofdpersoon – dat personage dat de snelheidslimiet overtreedt om een ​​trein te verslaan, gewoon om een ​​race te winnen, gewoon om de wedstrijd te winnen, dat was ongelooflijk. Dat was de dag dat we naar het nieuws keken en aan die limo's achter ons dachten die op afstand langs ons raasden. Toen begonnen we te denken: als een auto een trein kan verslaan, of een trein een auto kan verslaan, en als een auto een trein kan verslaan, waarom zijn dan niet de gebreken uit het verleden verholpen en de ontwerp- en fabricageprocessen van auto's verbeterd? klaar?

De brandstofprijs is alleen maar gestegen van '99' naar '00' – variërend van $ 0,13 tot $ 0,42 per gallon. De autoproductieprocessen die nodig zijn om zelfs de eenvoudigste goederen te maken, hebben kosten en Salvage zou een stuk goedkoper zijn als alle betrokken partijen er niet waren. Dus autobedrijven ontwerpen auto's opnieuw, waarna hun producten worden ontworpen in buitenlandse sweatshops en auto's worden verscheept en gebouwd in derdewereldlanden. Elke dollar die Ford of Chevrolet in '99 aan R&D uitgaf, had hen in het volgende decennium 100 of 150 auto's extra kunnen opleveren.

In afwachting van de komst van het perfecte voertuigontwerp – de 'one with one hand brake' – zullen we waarschijnlijk een massa mechanische fracties en knoppen blijven. In afwachting van de perfecte milieuoplossing – de 'plug-in hybride', zullen we waarschijnlijk onze gevormde stoelen inruilen voor gevormde daken en gekleurde daken', onze auto's met interne airconditioners. Andiner en Land Rover zullen de overheid waarschijnlijk geregulariseerde kilometers blijven verstrekken, al lijkt het erop dat hun promotie op niets uitloopt.